Razvoj multifunkcionalnog antiterorističkog navalnog sustava (MAS)

Naziv i svrha projekta: Projekt „Razvoj multifunkcionalnog antiterorističkog navalnog sustava (MAS)“ ima za cilj potaknuti SME na ulaganja u R&D i razvoj novog inovativnog rješenja namijenjenog komercijalizaciji na globalnom tržištu.

Kratki opis projekta: Ovim projektom DOK-ING želi razviti u svijetu jedinstveno rješenje za djelovanje protiv terorizma koje će se sastojati od daljinski upravljanog antiterorističkog navalnog vozila i zapovjedno-operativnog modula na transportno-logističkom terenskom vozilu (zapovjedno vozilo).

Korisnik: DOK-ING d.o.o.

Partneri na projektu: Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER).

Cilj projekta: Cilj ovog projekta je razviti proizvod do faze TRL 8 prema kojoj će proizvod biti na razini tehnološke spremnosti primjerene za komercijalizaciju na globalnom tržištu. Unutar projekta će biti riješeni svi tehnološki rizici i proizvodni problemi, što će rezultirati daljinsko upravljanim sustavom koji dokazano funkcionira u svrhu antiterorističkog djelovanja. Sustav će se sastojati od dva glavna dijela: antiterorističkog navalnog vozila i zapovjednog vozila, u koje će se ugrađivati i integrirati svi radni sustavi i pomoćni sustavi.

Elementi projekta:

1. Razvoj multifunkcionalnog antiterorističkog navalnog sustava (MAS) – DOK-ING i FER

2. Diseminacija rezultata projekta – FER

3. Promidžba i vidljivost – DOK-ING

4. Upravljanje projektom i administracija – DOK-ING

Ukupna vrijednost projekta: 27.158.169,25 kn

Prihvatljivi troškovi: 24.517.965,02 kn

Iznos EU sufinanciranja (bespovratna sredstva): 13.021.119,82 kn

Razdoblje provedbe projekta: od 10/2017 do 11/2022

Kontakt osoba: Gordan Pešić, 091/4824 146, gordan.pesic@dok-ing.hr